Sveštenik se spalio na groblju

VARSSAVA, 11. avgusta 2012. (Beta) - Sveštenik Poljske katoličke crkve Boguslav P. optužen za pedofiliju dok je služio u Bavarskoj i napastvovanje jos dvojice dečaka u Poljskoj spalio se u petak na grobu roditelja a policija je uz njegov ugljenisani leš našla u kući i dugo oproštajno pismo.

"Sigurni smo 99 odsto da je to njegovo telo. Definitivno će reći analize DNK", kazao je za Gazetu viborču od nedelje Miroslav Buček iz tužilaštva u Zamošću na istoku Poljske koje je optužilo sveštenika za još dva slučaja sekusalnog iskorišćavanja maloletnih, pored optužbe za pedofiliju u Nemačkoj za koju je već odgovarao pred sudom.

Taj 53. godišnji sveštenik je prema navodima optužnice za koju su dokaze prikupili policija i tužilaštvo u Nemačkoj napastvovao više puta tokom 2004. i 2005. godine jednog 11-godišnjeg ministranta dok je služio u Bavarskoj.

Slučaj su dalje predali poljskim kolegama pošto je posle te afere sveštenik prebačen natrag u domovinu.

Ove sedmice uz to sudjenje poljsko tužilaštvo optužilo ga je i za napastvovanje dvojice poljskih dečaka, 2002. i 2003. godine. Obojica su sada odrasli a policiji su podneli prijavu kada su se u medijima pojavile vesti o sudjenju njihovom parohu za pedofiliju u Nemačkoj.

Pogledajte još