Počeo Beer Fest: Ludilo tek stiže

Gužva prvog dana Beer Festa (BF) nije bila nepodnošljiva, moglo je u svako doba da se prošeta a muzički program bi, dobrim delom, mogao da se premesti u imaginarni vremeplov „Beer Fest 1992“: Toni Montano, Vampiri, Plejboj...

Ok, bio je tu i podrazumevajući BF performer Kiki Lesendrić (biće tu još podrazumevajućih epizoda do nedelje), hor Viva Vox koji je, šteta, maltene brže sišao sa bine neg' što se na nju, onako mnogočlan, popeo, a Električni orgazam je odradio „Igra rokenrol...“ pri samom početku nastupa i, kasnije, forsirao novi album izostavljajući mnoge stare hitove.

FOTO GALERIJA: Prvi dan Beer Fest

Vaskrslom Plejboju i Vampirima se, u tom pogledu, ništa ne može zameriti, dva benda su napravila dobro post-ponoćno zezanje u uveliko opuštenoj atmosferi. Odavno je na Beer Festu sve normalno pa i da metalci i pankeri, kao sinoć, otkače na „Be-be“, ili „Rama, lama, ding, dong“ a Plejbojev frontmen Igor, ex muž Kristine Kovač, u jednom trenutku je, pitao „Gde su gaćice?“ verovatno se prisećajući određenih scenskih momenata kad je bend bio u naponu snage. Umesto gaćica, ova put je, međutim, dobio komentare – „Gle ovog ocvalog perverznjaka“, „Vid' optimistu“, itd.

Optimizam je i kad, poslu uvek odana dama, zatraži u noćnom busu punom gasovitih festivaldžija, da svi uredno plate kartu. „Platio bih ja al' ne mogu da izvadim iz pederuše“, samo je jedan od brojnih alibi odgovora koje je u momentu dobila u navijački raspoloženoj noćnoj 75-ici („Ajmo Delijeee“!?). Sve je, za početak, ipak bilo pod kakvom-takvom (al)kontrolom, veći broj organa reda i mira tu je da spreči bilo kakav incidentan pokušaj nalik prošlogodišnjoj upotrebi noža u negastronomske svrhe, a večerašnjih 75 minuta Hladnog piva pre svega (nek' oproste ostali saučesnici – Vlatko, Rambo, Obojeni program...), obećava mnogo više gužve, šutke, prašine, horskih refrena nego na prvom BF utorku koji je sasvim lepo poslužio kao zagrevanje.

Pogledajte još