Kemal Monteno

Sarajevski kantautor Kemal Monteno posle tri godine ponovo je nastupao u Beogradu, a sala Sava centra bila je dupke puna, pretežno ženske publike. Preko dva sata pevalo se i aplaudiralo, a za dobru atmosferu pobrinuli su se i mnogobrojni gosti.

- Došao sam da se družim sa mojom rajom, pa ostajem dok me ne otjerate sa bine! – bila je prva rečenica kojom je Kemo pozdravio prisutne, a koncert je počeo uz pomoć svoje gitare i stihova “Zar ti ovaj pramen sedi dovoljno ne vredi”.

Kako mu je na dan koncerta u Beogradu izašao novi album “Samo malo ljubavi”, ovo je ujedno bila i njegova promocija, što je publika pozdravljala aplauzom. Simboličan naziv albuma, sadrži sve što se nalazi oko nas, ali i ono malo što nam fali da ta ljubav bude kompletna. Kada su nove pesme u pitanju, Kemal je ostao isti, a ono što je novo jeste da je napisao dve pesme koje je posvetio svojim unukama Lajli i Lori.

Uz prve taktove pesme “Romana”, cela sala je bila na nogama, kao i veliki Kemalov prijatelj Đorđe Marjanović. Pesmu “Ne, ovako ne mogu dalje” otpevao je sa Mari Mari, “Nekako s proleća” sa voditeljom emisije “Zvezde granda” Nemanjom Stevanovićem, “Sve staze sveta” sa Dinčom, “Nije htjela” sa Milanom Stankovićem. Dok je duetsku pesmu “Nije vrijedno, sine moj” otpevao sa Dušanom Svilarom.

Ređali su se hitovi, poput Čolinog “Sinoć nisi bila tu”, Davorina Popovića “Stajala je usred bašte kao najlepši cvet”, Tome Zdravkovića “O Branka, Branka”, Dragana Stojnića “Vino i gitare”… I ostale pesme “Jedne noći u decembru”, „Daleko”, „Sarajevo, ljubavi moja”, “Žute dunje” publiku su vratile u prošlost i podstakle one najiskrenije emocije. 

Koncert, koji je simbolično nazvan „Kemal Monteno i prijatelji”, imao je pored gostiju puno prijatelja na bini, Bla Bla bend i Simfonijski orkestar, koji su pomogli da sve bude savršeno i veselo.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još