Top 5 načina da upropastite vezu

1. Previše kritike, premalo pohvale

Tvoj će dečko grešiti, grešićeš i ti, a iako je sasvim normalno da ćete se međusobno kritikovati, treba da pazite da odnos kritike i pohvale ide u korist pohvalama. Veza puna kritikovanja, pogotovo kad ne treba, izludela bi svakog, a povređen ego sigurno nije nešto što čini vezu čvrstom.

2. Prozivanje za greške iz prošlosti

Čak i ako je došlo do prevare, ako ste se u jednom trenutku dogovorili da ćete preći preko toga, nemate pravo spominjati to kad vam odgovara kao argument u svađi. Ako se osoba koja je pogrešila stalno trudi da ispravi grešku, a druga je stalno podseća na nju, stvara se nezdrava energija u vezi.

3. Depresivni ste

Ako je on stalno u depresiji, a ne traži pomoć, vrlo brzo će depresiju preneti i na tebe. Rezultat: Tužni, umorni ljudi koji nemaju snage da se bore ni za sebe, a kamoli za opstanak veze.

4. Odbijanje konstruktivne kritike

Kritika bez pokrića je jedno, ali ako tvoj dečko samo želi da ti objasni kako da budeš bolja osoba, zaslužuje da ga saslušaš. Odbijanje njegovih korisnih saveta će povrediti i tebe i njega, pa ćete oboje biti ljuti, iako je prva namera bila sasvim drugačija.

5. Očekivanje savršenstva

Svi želimo savršenu vezu, ali većina nas je svesna da tako nešto ne postoji. Ako sve vreme zameraš partneru jer se ne uklapa u tvoju ideju o savršenom tipu, propuštaš sve one dobre strane veze u kojima bi mogla uživati.

Ipak, ljubav je trud i borba za oboje 🙂

Izvor: Blic.rs

Pogledajte još