Klinton podržao Obamu

ŠARLOT, Severna Karolina, 5. septembra 2012. (Beta) - Bivši predsednik SAD Bil Klinton zvanično je podržao aktuelnog šefa države Baraka Obamu kao kandidata Demokratske stranke na predstojećim predsedničkim izborima u novembru.

Klinton je u sredu na konvenciji demokrata u Šarlotu, u Severnoj Karolini, rekao da nominuje Obamu za drugi mandat pošto je za vodeću funkciju u zemlji potreban čovek koji je "spolja smiren, a iznutra gori za Ameriku", prenose svetske agencije.

Bivši američki predsednik je u 50-minutnom govoru uveravao sunarodnike da će Obama, ako bude izabran 6. novembra, uspeti da stabilizuje ekonomiju, okrivivši njegove prethodnike republikance da su za sobom ostavili "totalni haos".

"Želim da Barak Obama bude naredni predsednik SAD", kazao je Klinton, i kao jednu od njegovih prednosti naveo da je Obama postavio "osnove modernije ekonomije" koja omogućava stvaranje "miliona radnih mesta".

On je, takodje, kritikovao republikance i njihovog kandidata Mita Romnija i kazao da pripadnike srednje klase i siromašne čeka mračna budućnost ako republikanci dodju na vlast.

Klinton i Obama dugo su bili u hladnim odnosima, posle unutarstranačkih izbora za predsedničkog kandidata koje je Hilari Klinton 2008. izgubila od Obame.

Pogledajte još