Svetsko ludilo - devojčice od 16 godina podmlađuju vaginu

Postupak traje jedan sat i vrlo je polpularan kod pacijenta koji pate od inkotencije ili proširenja vaginalnog kanala nakon porođaja, ali u posljednje vreme sve se više koristi i u kozmetičke svrhe kako bi se poboljšao izgled genitalija ili pojačalo seksualno zadovoljstvo.

Prosečna starost žena koje traže operaciju je između 30-45 godina, a doktori su zabrinuti zbog mladih devojaka koje sve više posežu za estetskim zahvatima.

- Majke nam dovode 16-godišnje ili čak 11-godišnje devojčice koje žele napraviti zahvat, to nije dobro, izjavila je ginekolog Čerli Iglesia iz Vašingtona, koja je nedavno u stručnom magazinu napisala kako nijedan od ovih zahvata nije dokazano delotvoran, ali zato može biti jako štetan - piše Dejli Mejl.

Genitalna estetska hirurgija mali je deo američkog tržišta plastične hirurgije koje sve više raste. Američko društvo ginekologa još je 2007. godine objavilo upozorenje i zabrinutost zbog ovakvog zahvata.

Kritičari veruju da je ovaj trend nastao zbog prevelikih zahteva da žene budu fizički potpuno savršene.

Ovaj zahvat košta od 2.500 do 12.000 dolara. Osim vaginalnog pomlađivanja, oporavka nakon porođaja i stezanja, sve više žena, kako piše Dejlo Mejl, odlučuje se i na himenoplastiku.

Pogledajte još