Romni ubedljiviji u prvom TV duelu sa Obamom

DENVER, 4. oktobra 2012. (Beta-AP) - Američki predsednik Barak Obama i predsednički kandidat Republikanske partije SAD Mit Romni imali su prvi televizijski duel uoči novembarskih izbora najviše o ekonomskim problemima, javljaju jutros svetski mediji.

Duel je održan u Denveru, glavnom gradu Kolorada, i kako javlja Bi-Bi-Si (BBC), sučeljavali su stavove u vezi sa porezima, deficitom i zdravstvenim osiguranjem.

Obama, predsednički kandidat Demokratske partije SAD, koji tesno vodi nad svojim oponentom, suočio se s Romnijevim samopouzdanjem, navodi BBC i dodaje da je Romni nastupao veoma čvrsto.

Asošiejted pres (AP) piše da se bivši guverner Masačusetsa, obično smatran "drvenim" i da mu manjka strastvenosti, ali da je sada delovao opuštenije od Obame koji je - što priznaju stratezi Demokrata - propustio nekoliko dobrih prilika da uzvrati rivalu.

Romni je, dodaje AP, jasno bio u ofanzivi i krivio je Obamu za slabu američku ekonomiju, što je najkrupnije pitanje u predsedničkoj kampanji.

Analitičari se slažu u oceni da je prva debata pripala Romniju,ali većina sumnja da će to bitno promeniti malu prednost koju ima Obama.

Pogledajte još