Uhapšen navodni suvlasnik Facebook-a Pol Seglia

Seglia, koji je 2010. godine tužio Zakerberga za suvlasništvo u kompaniji Facebook, optužen je za pokušaj prevare, iznuđivanje novca, fabrikovanje dokaza i uništavanje dokumenata kojima je pokušao da dokaže svoje tvrdnje.

Seglia je, istog dana kada je uhapšen, pred sudom negirao svoju krivicu.

Seglia je optužen da je preuredio ugovor iz 2003. godine koji je sklopio sa Zakerbergom, ali koji nije imao bilo kakve veze sa društvenom mrežom koja je pokrenuta mesecima posle toga. Zakerbberg je tada potpisao ugovor sa Segliom po kome je optuženi trebalo da mladom programeru sa Hardvarda isplati 1000 dolara za razvoj softvera za mapiranje ulica čiji je naručilac bio Seglia.

Od tada Zakerberg nije više čuo za Segliu sve do 2010. godine kada se ovaj pojavio sa navodnim dokazima o suvlasništvu u tada već milijarde dolara vrednoj Zakerbergovoj kompaniji.

On je ugovor o razvoju softvera za mapiranje ulica preuredio tako da izgleda kao da se radi o zajedničkom pokretanju Facebook-a, unošenjem dodatnih stavki koje u originalnom dokumentu koji su pronašli istražitelji na hard disku koji je u vlasništvu optuženog, ne postoje.

Izvor: informacija.rs

Pogledajte još