Alarmantno stanje u onkologiji!

0

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je u utorak da je u srpskoj onkologiji stanje alarmantno, jer se stopa smrtnosti onkoloških bolesnika povećava brže nego u drugim zemljama.

“Ocenili smo da je alarmantno stanje u onkologiji, jer se stopa smrtnosti zaista povećava brže nego u drugim zemljama”, rekla je Đukić Dejanović i dodala da je neophodan drugačiji prilaz strategiji rada sa onkološkim bolesnicima.

Ministarka zdravlja je nakon sednica Odbora za zdravlje i porodicu u Skupštini Srbije rekla novinarima da će resorno ministarstvo izdvojiti jednu milijardu dinara za poboljšanje onkološke opreme koja je u lošem stanju, odnosno nabavku novih linearnih akceleratora.

“Nabavka opreme je u toku”, rekla je Đukić Dejanović i dodala da se približava kraj kalendarske godine zbog čega se pravi plan stručnog snabdevanja opremom, lekovima i sanitetskim materijalom u kojem moraju da učestvuju direktori instituta i kliničkih centara.

Ona je kazala da je neophodno da zahtevi budu realni, što može da izdrži finansijski sistem, a što je prioritet pacijenata.

BEOGRAD, 13. novembra 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.