Tijanićeve plavuše zaratile sa piscem Sinišom Kovačevićem

- U više nadahnutih skupštinskih nastupa pominjali ste "plavuše sa RTS“ u nepriličnom, nedostojnom i čitavom civilizovanom svetu nedozvoljenom kontekstu. Krajem septembra, citiramo, usred Skupštine, izrekli ste da "plavuša vodi jutarnji program, plavuša vodi vesti, plavuša vodi beogradsku hroniku, plavuša vodi dnevnik, plavuša vodi politički program, plavuša vodi na piće, plavuša vodi kući“. Na jučerašnjem zasedanju izjavili ste da najgledanija srpska televizija RTS nema nikakav program - "osim nekoliko plavuša koje se smenjuju vodeći ga“. Vi ste relativno poznat srpski dramski pisac, radnik u kulturi, otac jedne skoro plavuše, narodni poslanik. Ali, vi ste ujedno i sramota svake od nabrojanih kategorija. Vaše izjave su više od prostakluka - kaže se, između ostalog, u pismu piscu i poslaniku DSS-a Siniši Kovačeviću koje su mu uputile Nataša Miljković, Olivera Kovačević i Olivera Jovićević potpisane jednim "imenom", "plavuša sa RTS-a".

- Uvek sam u svom životu voleo plavuše i ništa nikada nije dovelo moje simpatije prema njima u pitanje, ali ako je koncept Javnog servisa zasnovan na ideji da plavuše vode program, ja ne mogu s tim da se složim. A ne znam ni za kakve neisplaćene honorare - kaže Kovačević za "Blic".

Motiv ovog pisma bila je prozivka koju je na račun voditeljki, sa poslaničke govornice Skupštine Srbije, uputio Kovačević koji, kako "plavuše" kažu, vodi "krstaški rat protiv RTS jer sudskim putem zahteva isplatu 160.000 evra autorskih honorara za reprize serija“.

Kovačević - poznat po pozorišnim drama "Janez", "Virus" i "Velika drama", scenarijima za filmove "Sinovci", "Država mrtvih" i "Bolje od bekstva", kao i TV drami "Portret Ilije Pevca" - istakao je u Skupštini da se RTS nalazi u dubokoj krizi i da je bez koncepta i programa.

- Što se tiče Tijanića, o njemu mislim sve najgore. Stranka kojoj pripadam, iako tada nisam bio njen član, donekle je kriva što je on tu i zbog toga se izvinjavam - rekao je Kovačević u Skupštini, a prenosi "Blic".

Pisac Siniša Kovačević suprug je glumice Ljiljane Blagojević s kojom ima ćerku, takođe, glumicu Kalinu Kovačević.

Kovačevićeva ćerka Kalina koju kao "plavušu" pominju voditeljke RTS-a

(old_image)

Pogledajte još