Učenik šestog razreda na heroinu

0

U Osnovnoj školi "Milutin i Draginja Todorović" u Kragujevcu otkriveno da se učenik VI razreda drogirao i da je koristio čak i heroin. Dečak je u teškom stanju.

Direktor škole Dragan Pavlović je rekao za agenciju Beta da je rukovodstvo škole obavešteno o tom slučaju od predstavnika Odeljenja za narkotike Policijske uprave u Kragujevcu.

Zbog toga je u toj školi počeo intenzivirani program za prevenciju bolesti zavisnosti. “Bez obzira što se to nije desilo u školi i u školskom dvorištu, to nam je bio signal, da to možda nije jedini slučaj, ni u školi, ni u gradu, pa smo odlučili da pojačamo program aktivnosti na prevenciji bolesti zavisnosti”, rekao je direktor OŠ “Milutin i Draginja Todorović” Dragan Pavlović.

U školi su organizovani hitni roditeljski sastanci, sednica Nastavničkog veća sa predavanjem predstavnika Policijske uprave iz Odeljenja za narkotike, a za učenike su organizovana predavanja o štetnosti psihoaktivnih supstanci.

Direktor je rekao da je učenik za koga se ustanovilo da je uzimao narkotike već bio u procesu ispisivanja iz škole i da će školovanje nastaviti u drugoj ustanovi.

Izvor: Medio.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.