Ivković: Cilj na EP plasman na Svetsko prvenstvo

Srbija će se na Evropskom prvenstvu u Sloveniji takmičiti u Grupi B, u Jesenicama sa Makedonijom, Litvanijom, Crnom Gorom, Bosnom I Hercegovinom i Letonijom.

Grupa A: Francuska, Velika Britanija, Nemačka, Ukrajina, Belgija i Izrael Grupa B: Makedonija, Litvanija, Crna Gora, Bosna, Letonija i Srbija Grupa C: Španija, Slovenija, Hrvatska, Poljska, Gruzija i Češka
Grupa D: Rusija, Grčka, Italija, Finska, Turska i Švedska

Kako se navodi na sajtu Košarkaškog saveza Srbije (kss.rs), Ivković je ocenio da su grupe prilično ujednačene i da nije važan sastav grupa u preliminarnoj fazi.

"Za nas je najvažnije da budemo maksimalno spremni za prvu utakmicu koju ćemo igrati na šampionatu sa Litvanijom, a zatim da od utakmice do utakmice krčimo plasman u drugi krug", rekao je Ivković.

Ukoliko Srbija zauzme jedno od prva tri mesta igraće u drugoj fazi sa reprezentacijama iz Grupe A.

Prema njegovim rečima, prvi cilj je da ekipa prođe u drugu fazu.

"Gledajući sastav Grupe A sa kojom se ukršta naša grupa, mislim da bi u drugoj fazi mogli ozbiljno da konkurišemo za plasman među prve četiri ekipe koje idu u četvrtfinale. Jako je bitno da se tim dobropripremi za cetvrtfinale, jer bi nas uspeh u toj utakmici direktno odveo na sledeće Svetsko prvensrvo", rekao je Ivković.

On je dodao da bi za Srbiju bio veliki uspeh na Evropskom prvenstvu u Sloveniji plasman koji obezbeđuje učešće na SP 2014.

"Sve preko toga bio bi vanserijski rezultat", rekao je Ivković.

Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 22. septembra 2013. godine.

Beta

Pogledajte još