Uskoro hapšenje 16 osoba osumnjičenih za sms prevaru

„Fonlider“, i organizator je gotovo svih kvizova i nagradnih igara koji se emituju na svim televizijama, a za koje gledaoci šalju SMS -ove, ali je mahom zadužen i za takozvano prebrojavanje glasova publike u većini emisija na našim televizijama.

Pored komercijalnih medija, i javni servis, na kojem su takođe svi kvizovi i igre u organizaciji „Fonlidera“, svojevremeno ih je angažovao čak i za prebrojavanje SMS glasova koji su gledaoci slali tokom polufinalne i finalne većeri prilikom izbora predstavnika za „Evrosong“, a ova firma je zadužena i za nagradne igre tipa „licitiraj“.

- Istragu je pokrenulo Tužilaštvo za organizovani kriminal, a pripadnici SBPOK-a, odnosno njihovi stručnjaci za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, sprovodili su je mesecima.

Imena osoba kojima je određeno policijsko zadržavanje znaće se tokom dana, kada će javnost saznati i gde su umešani u zloupotrebe zaposleni, kao i kako su varali građane Srbije, od kojih su pojedini recimo trošili i po mesečnu platu dnevno uzaludno šaljući poruke i verujući da mogu da dobiju automobil, stan i slično - kaže naš izvor u Vladi Srbije ne želeći da otkriva o kojim se konkretno kvizovima i igrama na sreću radi.

Jedna grupa pala odavno

Da podsetimo, zbog sličnih mahinacija i u martu 2010. uhapšena je grupa koja je dobila naziv SMS mafija, koja je koristeći kompjuterske programe i mobilne telefone uticala na ishode nagradnih igara na RTS -u i „Pinku“, a potom uz simboličnu nadoknadu slala ljude koji su glumili srećne dobitnike i preuzimali nagrade koje su potom preprodavane.

Izvor: Alo.rs

Pogledajte još