SMS mafija krala preko Milana Tarota, a on tvrdio "radim za 0900, za državu"

U današnjem izdanju "Kurir", pozivajući se na svoj neimenovani izvor, trvrdi da je Rade Jovičić, koji je uhapšen zbog sumnje da je jedan od organizatora „SMS mafije“ i njegov saučesnik Dušan Morača, vlasnik TV Duga i TV Astro, zgrnuli su u džep milione evra na račun gledanih emisija Milana Radonjića, poznatijeg kao Milan Tarot.

Ipak nije do kraja jasno koliki je uvid Milan Tarot imao u posao "Fonlidera", a jedna njegova izjava javno izrečena u njegovom Tarot stilu u programu: "Ja radim za 0900, za državu, mene ne može da zabrane", baca senku i na ulogu Tarota u SMS mafiji.

Gledaoci su, kako bi stupili u kontakt s Milanom Tarotom, okretali dobro poznate brojeve telefona, koji najčešće počinju na 0900. Na kraju meseca čekalo ih je neprijatno iznenađenje - telefonski račun od kog im se vrtelo u glavi.

- Istragom će biti obuhvaćen i novac koji su uzeli preko Milana Tarota - kaže sagovornik "Kurira".

- Milan Tarot, koji sebe naziva tarotologom i čarobnjakom, navodno se pojavio na TV ekranima zahvaljujući firmi „Fonlider“, koja je vlasništvo Radeta Jovičića. Njegova emisija počela je da se emituje nakon pogibije Tošeta Proeskog, poznatog makedonskog pevača. Prikazivala se na nekoliko srpskih TV stanica, među kojima je bila i TV Astro - kaže izvor Kurira iz istrage.

Podsetimo, Rade Jovičić, Duško Morača i još 16 ljudi uhapšeni su zbog sumnje da su prevarama sa SMS porukama i telefonskim pozivima oštetili oko 163.000 građana za više od 31 milion evra i uzeli 15 miliona evra.

Reporteri Kurira pokušali su juče da stupe u kontakt s Milanom Radonjićem. Na telefon nam se javila Milanova saradnica, koja je obećala da će mu preneti poruku.

Pa Milane javi se.

Pogledajte još