Tijanićev vapaj: RTS će se raspasti do februara!

Aleksandar Tijanić je u intervjuu koji dao za nedeljnik "NIN" upozorio na teško materijalno stanje Radio televizije Srbije jer se ni ova, kao ni prethodne vlade, nije pobrinula da pronađe rešenje za sistemsko finansiranje nacionalnog servisa.

Tijanić
tvrdi da će RTS bankrotirati najdalje do februara 2013. ukoliko im vlada ne bude dotirala mesečno po 3 miliona evra u narednih 6 meseci!

U nastavku intervjua, Tijanić se osvrnuo na rad potpredsednika vlade Aleksandra Vučića rekavši da se razotkrivanjem korupcionaških afera upustio u igru u koju niko pre njega nije ušao, ali postavlja pitanje kada će Vučić početi nešto konkretno da gradi, aludirajući da je potpredsednik vlade ipak u izvesnom smislu u sukobu sa Tomislavom Nikolićem i da ne drži sve konce SNS-a u svojim rukama.

Na pitanje novinara da prokomentariše spekulacije o svojim vezama sa Miroslavom Miškovićem i Draganom Đilasom, Tijanić je u svom stilu odgvorio:

"Kakva god da je istina, stideo bih se da kažem kako s njima nisam u ‘veoma bliskim odnosima‘, ali i da nema stranke ili vlade koja bar sa jednim od njih nije bila u veoma bliskim odnosima.“

Pogledajte još