Hrvati: Vujošević se uplašio Zadrana i Gotovine!

Čelnici Jadranske lige su poručili da je Partizanov trener fizički napao hrvatskog arbitra.

U Hrvatskoj je već stvorena teorija zavere da je Duško Vujošević namerno zaradio suspenziju iz straha kako ne bi gostovao u Zadru zbog incidenata iz prvog meča u Pioniru, ali i dolaska Anta Gotovine na meč.

Podsetimo u prvom duelu crno-belih i Zadrana, meč je bio prekinut jer su gostujući igrači gađani predmetima sa tribina, a ceo incident je inicirao Vujošević svojim ponašanjem.

Sada jedan deo hrvatske javnosti poručuje da je Vujoševića strah da se pojavi pred strastvenom zadarskom publikom koja je često u prošlosti pravila incidente, a da bi najavljeni dolazak ratnog zločinca Ante Gotovine na utakmicu podgrejao temperaturu do maksimuma i da bi u dvorani u Jazinama vladala atmosfera linča. Svega toga je navodno svestan i Duško Vujošević, pa mu nije teško pala odluka o suspenziji i činjenica da neće putovati u Zadar.

Zagrebački “Večerni list” piše:

“Srpski strateg zapravo je mudro izbegao dolazak u vrući Višnjik nakon što su je u Pioniru u prvom kolu takođe napravio incident sa sudijama. Susret u Višnjiku, kako je pre najavljivano, trebalo bi da gleda i general Ante Gotovina”.

Iz tabora Partizana demantuju takvu mogućnost, a direktor Dragan Todorić kaže da hrvatske sudije zapravo rade za hrvatske klubove.

Duško Vujošević spušta loptu i poručuje da bi trebalo da se odvoje politika i sport i ima svoj stav povodom najavljenog dolaska Gotovine na meč.

"Kao i kada je bila utakmica sa Cedevitom u Beogradu, izneo sam tada svoj stav da treba odvojiti košarku od politike. Taj stav apsolutno imam i sada. A što se tiče najave, po onome što znam o njemu i što sam pročitao, mislim da će gospodin Gotovina biti mudar da ne dođe na utakmicu", rekao je Vujošević.

Izvor: MozzartSport

Pogledajte još