Sarajlije prodaju kokoške i laptopove na auto pijaci

Na mnogobrojnim štandovima građani mogu naći raznovrsnu robu, od donjeg veša, nameštaja, knjiga, muzičkih instrumenata, pa sve do sveže rečne ribe i kućnih ljubimaca. Ovo je jedna od najjeftinijih i najraznovrsnijih pijaca, a na mnogim štandovima stoji natpis "Sve za marku".

- Ne dolazim svake nedelje, ali kad god imam priliku, rado obiđem štandove. Uvek ima nešto interesantno. Cene su znatno niže u odnosu na ostale pijace. Mislim da je upravo to razlog ogromne posećenosti - rekao je Hajdin Zukorlić za "Dnevni Avaz".

Prodavač laptopa Nedim Milić istakao je da prodaja ne ide baš najbolje u poslednje vreme.

Slabija prodaja

- Svake nedelje sam ovde i prodajem laptopove po ceni od 200 KM. Ljudi dolaze i gledaju, ali retko kad se odluče da kupe nešto što je malo skuplje. Uglavnom kupuju sitnice po nižim cenama - naveo je Milić.

Osim odeće, obuće i nameštaja, na autopijaci možete kupiti i suhomesnate proizvode, slatkiše, lekovito bilje, filmove za odrasle te nakon obavljene kupovine možete svratiti na ćevape po ceni od dve marke za "pet ćevapa u lepinji".

Kućni ljubimci

Na pijaci se takođe nalaze štandovi na kojima se prodaju papagaji po ceni od 12 KM i kornjače za 18 maraka. U ponudi su i male ribe koje koštaju tri marke, a velike 10 KM. Ipak, najveću pažnju građana privukli su zečevi koji su se prodavali po ceni od 20 maraka. Pored ovih životinja prodaju se pilići i kokoške.

(Izvor: Dnevni Avaz )

Pogledajte još