Francuz pomaže Srbima sa Kosova

Nevladina organizacija "Solidarnost za Kosovo" koju je osnovao Gujon sa starijim bratom donirala je do sada preko milion evra pomoći Srbima na Kosovu.

Njegova pomoć stiže svima kojima je potrebna, siromašnima, deci i onima koji se hrane u narodnim kuhinjama.

Pred praznike obradovao je srpske đake, kojima i najviše pomaže. Početak zimskog raspusta i skraćena nastava u srpskim školama, uticali su da ovog humanitarca dočeka i upozna nešto manji broj učenika.

Da pomoć kosovskim Srbima ne zaluta i stigne u prave ruke, Gujon finasira humanitarnu kancelariju pri eparhiji raško prizrenskoj, koja njemu dostavlja podatke kome je neophodna pomoć.

- Bio sam šokiran strahotama koje su Srbi preživeli tokom martovskog pogroma 2003.godine što me jako izrevoltiralo i odlučio sam da učinim nešto konkretno kako bih pomogao onima koji su ugroženi - izjavio je Arno Gujon dok je dodeljivao poklone deci sa Kosova.

Garderoba, školski pribor i sportska oprema podeljni suškolama u mestima Straza kod Gnjilana, Laplje selo kod Prištine i fudbalskom klubu iz Starog Gracka kod Lipljana.

Plemeniti Francuz kaže da će nastaviti sa humanitarnim akcijama kako bi pomogao ugroženima. Novogodišnje praznike sa rodbinom i prijateljima uz srpski narod po tradiciji dočekaće na Kosovu.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još