Prvi glas Srbije: Zamalo prekinuli snimanje emisije zbog duga

Fanovi emisije “Prvi glas Srbije” umalo večeras nisu ostali uskraćeni za gledanje svog omiljenog muzičkog šou programa. Naime, kako nezvanično saznaje Telegraf.rs produkcija “Konstantin”, koja se bavi snimanjem emisije za Televiziju Prva rešila je da zbog neizmirenih dugovanja od strane grčkih vlasnika ove TV kuće zaustavi snimanje i emitovanje.

Radi se o dugu od nekoliko stotina hiljada evra koje Grci duguju produkciji “Konstantin” za snimanje ove emisije, kaže izvor Telegrafa, blizak ovoj TV kući, i dodaje: "Večeras je sve bilo spremno za snimanje, koje od 21h ide uživo iz studije TV Prva. Pošto je obećano da će dug biti izmiren do 17 časova scenografija je postavljena, tehnika pripremljena i čekalo se na potvrdu uplate. Kada je javljeno da novac ipak nije isplaćen radnici Konstantina su rešili da večerašnju emisiju ne rade i krenuli su da se pakuju i da odlaze. Nisu uspele ni molbe čelnika da se vrate, a pregovori su, u prilično napetoj atmosferi, trajali duže od sat vremena.

Izvor navodi da je lično gazda Minos Kirjaku zvao i dao garancije da će novac u najhitnijem roku biti isplaćen, pa je produkcija Konstantin pristala da vrati kamere na binu.

"Poslednji rok koji su Nemci (Konstantin) dali Grcima (vlasnici TV Prva) je ponedeljak i ako se do tada sva dugovanja ne namire Prvi glas Srbije, ali i još nekoliko udarnih emisija TV Prve neće biti snimane", zaključuje izvor koji je insistirao na anonimnosti.

(Telegraf)

Pogledajte još