Slododnim ženama ovo ne smete reći

Rečenice i pitanja koja mora da sluša (i podnosi) skoro svaka solo žene? Svakoj ženi koja nije u vezi, upućuju se čudni pogledi na svadbama i porodičnim okupljanjima, a komentari okoline sve više počinju da idu na živce.

1. Tako si lepa/dobra/pametna, kako to da nemaš nikoga?

Ovakvo pitanje zaista ne zaslužuje odgovor, a devojke koje su radije same nego sa bilo kim, mogu se samo nasmejati.

2. Previše si izbirljiva

Najčešće oko 30. godine, čini se da žena više ne sme nikoga da odbije ili traži osobu koja joj zapravo odgovara. U tom slučaju okolina se ponaša kao da je vreme za biranje isteklo i došlo je doba kada se treba 'skrasiti' s prvim koji 'se nudi'. Ali, kako je rekla Šer iz filma Devojke sa Beverli Hilsa (glumila ju je Alisija Silverston), ako smo toliko izbirljive u biranju cipela, koje dodiruju samo jedan mali deo našeg tela, kako ne bismo bile izbirljive u odabiru partnera?

3. Ne trudiš se dovoljno ili izlaziš na pogrešna mesta

Ljudima koji su u vezi ili braku čini se da je svet put neopisivo dobrih prilika. U stvarnosti to je zapravo daleko od istine, a kako je žena sve starija, krug slobodnih muškaraca spremnih za ozbiljnu vezu se smanjuje. Takođe, ako se vašem prijatelju neki slobodan dečko čini 'jako dobar', to ne mora da znači da je on dobar za vas.

4. Dogodiće ti se kad se najmanje nadaš

Ova rečenica potpuno je suprotna od prethodne. Hm… a što je s onim "Samo nemoj da prestaneš da se nadaša" i "Moraš više da se potrudiš"? Svaka žena koja želi da upozna nekoga neće prestati da se nada, a one koje to ipak učine, možda neće ni primetiti da se pojavio neko za njih.

5. Biološki sat ti otkucava

Ovakvim izjavama zabrinuta okolina očito je uverena da slobodne žene ne znaju koliko imaju godina. Svakoj ženi koja čuje ovo pitanje, jedino što može da otkucava je prag tolerancije.

6. Jesi li gej?

Ovo je takođe jedno od pitanja koje se postavlja svakoj slobodnoj devojci. Samo zato što nema dečka, ne znači da voli isti pol. Uostalom, ako neko nije u vezi, nije važno koje je polne orijentacije.


7. Zavidim ti, da sam barem ja solo

Iako su vam prijateljice, zauzete žene koje vam govore da vam zavide na soliranju, obično lažu. Možda tako žele da vas uteše, ali budite sigurni da zaista ne misle tako. Ko želi da bude slobodan, uvek to i može, jer je soliranje besplatno i dostupno svima.

8. Ovo vreme iskoristi za rad na sebi

Svako vreme je idealno za rad na sebi, a ne samo vreme kada niste u vezi. Uostalom, ako niste zadovoljni i srećni sami sa sobom, teško će vas neko drugi usrećiti.

24sata.rs

Pogledajte još