Pedofil koji je nađen mrtav sa Poljakinjom bio nastavnik u Srbiji - "disciplinovao" decu strujom

Kako ekskluzivnio saznaje "Alo" poslom pedagoga Veličković se bavio do pre 20 godina, kada se odselio u Poljsku, gde je kasnije otvorio transportno preduzeće „Jugo“, a posao potom proširio i na Ukrajinu.

Veličković, rodom iz Vladičinog Hana, živeo je u gradiću u Srbiji u kojem je predavao maloletnicima, a početkom osamdesetih napustio je porodicu i desetak godina kasnije zasnovao novu u Poljskoj.

- Znamo ga iz vremena kad je radio u školi. Nije ga nikada bio glas da je voleo devojčice niti se nešto tome slično govorilo o njemu, zato smo i šokirani. S druge strane, bio je poznat kao izuzetno strog, u ovo vreme bi se to nazvalo nasilan, jer je imao običaj da šamara đake, ali je ostao upamćen i po tome da je puštao struju kroz neke učenike kad bi ga iznervirali nedisciplinom ili neznanjem - pričaju pojedini meštani ovog grada u Srbiji.

Osim dvoje dece iz prvog braka, ima i dvoje dece iz braka u Poljskoj, kao i unučiće. Sve ih je po svemu sudeći izuzetno potresla tragedija u Lutsku.

- Molim vas sve da sačekamo policiju da kaže svoje i da ne širite vesti o mom svekru jer time štetite samo nama, koji nismo ni za šta krivi, a ispaštamo. Moja deca i dalje moraju ići u školu, najmlađe u vrtić, suprug na posao i mi moramo nekako da pokušamo da živimo normalno. Zato vas molim da nas ostavite na miru jer mi nismo učinili ništa loše - napisala je na svom „fejsbuk“ profilu jedna od Veličkovićevih snaja koja živi u Poljskoj.

S druge strane, „Alo!“ je juče stupio u kontakt i sa članovima Veličkovićeve porodice koja živi u Srbiji, koji nisu želeli da razgovaraju za novine jer, kako kažu, „nisu preterano ni zainteresovani za to šta se dešava s njim“, ali su kratko rekli da ne veruju u verziju da je Ratko ubio tu devojčicu pa sebe.

- Smejurija! Da li je bio s njom ne znamo, te i ne sporimo. Ali, on je previše voleo život i pre svega i svih samog sebe, tako da sumnjamo da bi se odlučio da oduzme sebi život zbog ove priče. U Ukrajini je imao svakakve poslove i pre verujemo da se zamerio nekome i da je to inscenirano - kratko su nam poručili.

Takođe, ni sama ukrajinska policija ne isključuje tu mogućnost. Iako su Ratko i Olivija nađeni nagi u krevetu u hotelskoj sobi sa poprečnim prostrelnim ranama glave, a pištolj „smit i veson“ bio je u rukama Ratka, policija još uvek čeka rezultate veštačenja pištolja. U sobi je pored njegovih ključeva od automobila i dokumenata nađeno neverovatnih 16.000 dolara u gotovini.

Iako je ukrajinska policija došla do saznanja da je Olivija radila kao poslovna pratnja i da joj je ovo treći odmor u Lutsku sa Veličkovićem, njena porodica ispričala je medijima da je bila uzorno dete, da je imala mladića iz Varšave i da su bili zabrinuti za nju jer se promenila otkako je počela da se druži sa Srbinom koji je zasipao poklonima i novcem.

Njena sestra Kristina ispričala je da je Ratko bio ljubomoran i da je ona htela da ga napusti, dok su i svi ostali članovi porodice objasnili da su negodovali zbog njihovog poznanstva. Ipak, osim zbunjujućeg podatka da je Olivija 13. januara ove godine kao maloletna osoba prešla granicu sa Ratkom, zanimljivo je da su i njena sestra i brat prijatelji sa Veličkovićem na „fejsbuku“, što ukazuje da je porodica odlično znala za prirodu njihovog odnosa.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.