Moskva: Četiri šefa mafije iza rešetaka

Oni su se tu sastali da bi napravili plan šta i kako posle ubistva vođe klana Aslana Usojana (75), poznatog kao Grandpa Hasana, saopštilo je danas rusko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija je napravila raciju u restoranu, nakon što je saznala da će se tu sastati osumnjičeni iz Rusije i Belorusije kako bi razgovarali "o nizu pitanja kriminalnog karaktera", navodi se u saopštenju ministarstva.

"Tokom tajnog sastanka održanog pod velom proslave rođendana jedne više 'kriminalne ličnosti', trebalo je da se razgovara o narednim koracima nakon nedavnog ubistva Usojana", navodi se još u saopštenju ruskog ministarstva.

Grandpa Hasan je smatran jednim od najuticajnih kumova organizovanog kriminala u bivšem Sovjetskom Savezu a ubijen je na ulici u Moskvi, 16. januara, kao žrtva naručenog ubistva, prenosi Rojters.

Pominjući samo nadimke, rusko ministarstvo unutrašnjih poslova kaže da su među uhapšenima dva visoka ruska kriminalca Timoha i Kostil (Štaka i Ekser), kao i dva državljanina Belorusije poznatih kao Medvezonok (Medvedić) i Pašteta.

U saopštenju se još kaže da su učesnici tajnog sastanka planirali "koordinisani rad organizovanih grupa podređenih kriminalnom klanu Tarijela Onjanija za koga ruski mediji kažu da je rival Usojana. Inače obojica su rođena u Gruziji.

Prema pisanju ruskih medija, podseća britanska agencija, Usojan je napravio mrežu ilegalnih kockarnica, prodaje droge i oružja, kao i korišćenja prirodnih resursa.

Ruska novinska agencija Interfaks prenosi da su četiri muškarca uhapšena u restoranu Aleksander Bor, Konstantin Borisov, Aleksander Medvedev i Pavel Aleksijevič, a da su slavili rođendan Bora.

(B92)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.