Finale Opel VIP Challenge by Michelin: Željko Joksimović najbrži!

Noćna kiša uoči finalnog dela našeg takmičenja Opel VIP Challenge by Michelin dobro je "oprala" stazu Ada huja... Uz to, nešto niža temperatura vazduha i asfalta učinila je da nivo prijanjanja bude još manji, a time je zadatak trojice finalista još teži. Najbrži kuvar Srbije i najbrži učesnik prvog dela takmičenja, Petar Gajić, te kompozitor i pevač Željko Joksimović i mladi pevač Nemanja Stevanović suočili su se sa velikim izazovom.

PROČITAJ I:
Kuvar protiv pevača u finalu "Opel VIP Challenge by Michelin"

(old_image)


Pred svakim od njih bila su samo dva kruga za zagrevanje i dva u kojima se postignuto vreme računa za konačan plasman, odnosno u kojima se donosi odluka o pobedniku Opel VIP Challengea by Michelin. "Astra GTC" je potpuno spremna, baš kao i gume Mišelin Pilot Super Sport. U publici pored njiovih navijača i predstavnici sponzora, bez kojih realizacija ovog takmičenja ne bi bila moguća. I finalna vožnja mogla je da počne...

Prvi se u kokpitu našao Nemanja Stevanović, koji zagrevanje iskoristio da se podseti nekih stvari u vezi sa tehnikom vožnje. Saveti Andreja su mu pomogli da iz kruga u krug bude sve brži. Ipak, Nemanja nije uspeo da kraja da se opusti i vozio je prilično rezervisano tako da je sa svojim najboljim vremenom 48,87 sekundi morao da sačeka rezultate svojih rivala.

(old_image)

Nakon mladog pevača, u "Astru GTC" ulazi njegov kolega, ali i kompozitor, Željko Joksimović. U maniru iskusnog vozača stavlja kacigu i skida sat i ostavlja sve ono što bi moglo da mu zasmeta u vožnji. Izražava sumnju da će ga možda ometati neke bare zaostale na stazi, ali generalno uslovi su isti za svu trojicu. I već prilikom zagrevanja, Željko je bio brži od Nemanje, a u prvom krugu postigao je vreme ispod 47 sekundi! Taj rezultat ga je malo "poneo" pa odmah na ulasku u drugu krivinu otišao nešto šire i dalje o temena krivine, tako da poboljšanja vremena nije bilo. No u svakom slučaju, on je popravio svoja vremena iz prvog dela takmičenja i sa velikim optimizmom izašao iz automobila da proprati nastup svoj preostalog rivala.

(old_image)

Petar Gajić je krenuo nešto žustrije, pogotovo za promenama stepena prenosa, pa onda usporio. Pokušao je i da ne izbegava baru i još neke stvari, ali nije vredelo. Bio je dosta rezervisan i kao da je izgubio onu "oštrinu" koju je imao u prvom delu takičenja. Tek na samom kraju se opustio, "postigao radnu temperaturu", ali je tada već bilo kasno. Petar nije opravdao ulogu favorita, međutim ni drugo mesto svakako nije loš rezultat!

I tako smo dobili odgovor na pitanje - ko je najbrža poznata ličnost u Srbiji... Pobednik ovo serijala Opel VIP Challenge by Michelin je Željko Joksimović!

Rezultati finala                1. krug    2. krug

Nemanja Stevanović       49,74 s   48,87 s
Željko Joksimović            46,83 s   47,05 s
Petar Gajić                      47,52 s   48,54 s

Za aukciju

Odmah nakon finala, svi učesnici i sponzori koji su podržali Opel VIP Challenge by Micheli, su potpisali jedan od penumatika na kojima je voženo ovo takmičenje. Suština je da će taj guma Micheln Pilot Super Sport biti prodada na aukciji, a prihod od toga će ići u humanitarne svrhe. Svoje potpise na gumu, pored trojice učesnika, Željka Joksimovića, Petra Gaijića i Nemanje Stevanovića, stavili su Ivan Kekić, generalni direktor GM Srbija, Dragan Nikolić, regionalni direktor Michelina, Miroslav Laješić, direktor Osram doo Beograd i Vuk Vučević, generalni direktor Sogelease.

Pogledajte još