Emotivni povratak Fita u Beograd

BEOGRAD, 26. aprila 2009. (Beta) - Nedavno obnovljeni riječki rok sastav "Fit" posle pauze od skoro 20 godina održao je u subotu uveče povratnički koncert u Beogradu, gde je u Domu omladine priredio odličnu, emocijama i nostalgijom nabijenu jednoipočasovnu svirku pred nekoliko stotina oduševljenih posetilaca.

"Dobro veče, Beograde. Lepo je opet biti ovde. Srce mi je k'o kuća", rekao je pevač Davor Lukas, pošto je bend otvorio koncert pesmom "Rijeka", početnom na njihovom debiju "Uz rijeku", sa kojim su u vreme izdavanja 1988. godine postigli veliku popularnost u Srbiji.

Bend koji se raspao 1991. godine usled rata na prostoru bivše Jugoslavije, a vratio se pre pola godine koncertom u Rijeci, beogradsku publiku je snažnom, preciznom i nadahnutm svirkom podsetio na sve svoje hitove.

Vrhunac koncerta bio je kraj zvaničnog dela sa "Zaboravit' ću sve", koju je dvorana otpevala gromoglasno sa Lukasom, i potom ispratila bend uz ovacije sa bine. "Fitovci" su se posle nekoliko minuta vratili pred publiku, još jednom odsviravši "Mačku", a koncert je zaključen sa drugim izvođenjem te večeri hita "Zvoni telefon".

Pogledajte još