Vaga voli da dobije ruže, a vodolija egzotične orhideje

Ovan voli svetlo cveće

Žene rođene u znaku ovna vole cveće svetlih boja, najviše belu, ali i ukrasni "zeleniš", zato će im se svideti i zelenilo bršljena. Vole orlove nokte i cvet dan i noć, a za buket su najbolji izbor geranije.

Za bika je retko cveće

Bikovi vole vintidž cveće, skrivene dragocenosti koje će pronaći u tajnom vrtu. Više vole veliko cveće i to u ružičastim, žutim i crvenim bojama. Ruže, bele rade, ljubičice i bulke su im među omiljenim cvećem. Svideće im se i đurđevak, a u proleće i rascvetane voćke jabuke, kruške i limuna.

Lavanda za blizance

Ovim ženama svideće se prozračno i romantično cveće poput ljiljana, lavande, orhideja i hrizantema. Božuri cvetaju uglavnom samo jedne nedelje u junu i zato se pripisuju upravo blizancima.

Za raka su kamelije ili božuri

Cvet lotosa, vodeni ljiljani i mačija trava su izbor koji će oduševiti ovaj zahtevni, ali nežni i romantični znak. Posebno će se oduševiti ako im donesete veliki buket kamelija ili božura, a svideće im se i geranije koje kod ovog znaka podstiču energiju.

Lavica obožava suncokrete

Lavice vole da ih impresionirate, pa s velikim buketom sigurno nećete pogrešiti. Najviše će im se svideti suncokreti, ali ako ih nema možete posegnuti i za nevenom, dalijama, hortenzijama, ljiljanima ili orhidejama.

Devica obožava narcise

Njih će impresionirati azaleje i dan i noć, a pokušajte da izaberete one u crnoj, plavoj ili žutoj boji. Nećete pogrešiti ni s narcisima i hrizantemama, pogotovo u žutoj boji.


Za vagu su ruže

Vaga je prozračan i koketan znak koji voli romantičnu plavu i ružičastu nijansu hortenzija. To je cvet zahvalnosti, iskrenosti i mudrosti. Osim toga, vagu će oduševiti i kombinacija ružičastih i belih ruža u velikom buketu. Ona će za svoj dom najradije izabrati lale.

Škorpija će se oduševiti kaktusima

Ovaj intenzivni i inteligentni znak voli boju ljubavi. Crvena je zaštitni znak svake škorpije. Zato će svaka žena rođena u ovom znaku biti impresionirana velikim buketom crvenih ruža. Osim toga, škorpija je veliki ljubitelj svih cvetova koji imaju tamne nijanse. I kaktusi su na njenom spisku omiljenih ukrasa za dom.

Za strelca su karanfili

Ovaj ambiciozni i optimistični znak voli karanfile koji simbolišu nevinost, znatiželju i prvu ljubav. Omiljene boje su mu ružičasta i bela. Voli i male i šarene prolećne bukete s poljskim cvećem.

Jarac voli ljubičice

Jarac je kućni tip kome najviše odgovaraju ljubičice. Obožava njihovu boju i blagi prolećni miris, jer osim toga one donose bogatstvo i mir u svaki dom. Svaku jaricu je moguće oduševiti velikim buketom ruža, ali ne crvenih već belih i ružičastih.

Vodolija će najviše uživati u orhidejama

Vodolija voli sve što je egzotično, lepo i zanimljivo, pa je orhideja savršen cvet za nju. Ona simboliše strpljenje i mudrost koje vodolija poseduje. Osim toga, tu su i kale i narcisi koje su njihovo idealno cveće za ukrašavanje doma.

Za ribe su lagani cvetovi blagog mirisa

Riba je osetljiv znak s pojačanim čulom mirisa, pa nežni cvetovi najbolje pristaju ovom znaku. Osim toga, ribe će uživati u vodenim biljkama poput lotosa i vodeni ljiljani. Najviše će se obradovati buketu s poljskim cvećem.

Pogledajte još