Virus gripa tipa A: Još jedna žrtva

0

U Srbiji su do sada registrovana dva smrtna ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa virusom gripa tipa A, rekla je u subotu agenciji Beta nacionalna kordinatorka za grip Dragana Dimitrijević sa Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Oba smrtna slučaja dogodila su se u februaru. U prvom slučaju preminula je osoba na području Beograda, a 13. februara preminula je osoba sa područja Novog Sada.

Oba pacijanta su bili hronični bolesnici i oni su hospitalizovani zbog osnovne bolesti. Kod njih je potvrdjen virus gripa, ali ponavljam oni su bili hronični bolesnici“, rekla je Dimitrijević.

Ona je rekla da je na Klinikama za hematologiju i nefrologiju Kliničkog centra Vojvodine registrovana epidemija virusa gripa koja je danas prijavljena Institutu za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut”.

Od 80 pacijenata, virus gripa tipa B registrovan je kod četiri pacijenta, a virus tipa A1(H1) registrovan je kod 13 pacijenata“, kazala je Dimtrijević i apelovala na gradjane da izbegavaju posete bolnicama.

Klinika za ginekologiju i akušerstvo pri Kliničko-bolničkom centru Dragiše Mišović u Beogradu zabranila je posete, potvrdjeno je u subotu agenciji Beta na toj klinici.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.