Nadlanu.com Dance arena

Poslednji dan na Nadlanu.com Dance Areni bio je rezervisan za techno sladokusce. Dva legendarna DJ-a uz odličnu podršku ostalih gostiju ove večeri ispunili su, sasvim opravdano, velika očekivanja. Veoma nezahvalnu ulogu da prvi pušta muziku dobio je jedan od naših najvećih DJ-eva – Gordan Paunović koji je u 20.30 sati prvi nastupio.
Loco Dice je nastupio sledeći. Ovaj Tunižanin, poznat po svom tribal-house stilu, imao je zapažen drugi deo seta, baš u vreme kada je Arena počela da se puni. Dobar razlog za to je svakako Derrick May, jedan od pokretača techno pravca. Njegov set ne možemo svrstati u one standardne, koje smo imali prilike da čujemo da ovogodišnjem Exitu, dosta je spuštao i podizao ritam. Kako je i sam rekao, osetio je da publika želi tvrđi zvuk, ali je uprkos tome nastavio svoju priču, i uspeo da zadovolji punu arenu, a to je svakako dokaz veličine ovog DJ-a. Legende detroitske scene se smenjuju, za DJ pult dolazi Jeff Mills, ikona minimal techno zvuka. Svaki njegov set karakterišu izuzetna tehnika i brzina. Nasuprot Derrick-u koji uspostavlja komunikaciju s publikom, Mills je potpuno skoncentrisan na ono što radi, ne pokazuje nikakve emocije tokom nastupa. Nešto brži ritam njegovog seta iz kojeg bi izvukli numere “Bells” i “Good life”. U toku njegovog seta publici je podeljeno nekoliko stotina svetlećih štapića, koji su činili veoma lepu koreografiju. Dogodila se još jedna zanimljivost tokom seta Jeff Millsa, na binu se za kratko popela grupa "Pet shop boys" koja je uživala uz Millsov set.
Na red dolazi i dvojac "Technasia", ritam se pojačava, a Charles odmah uspostavlja odličan kontakt s publikom i atmosfera se veoma brzo zagreva. Svoj live set su bazirali na njihovom novom projektu “Pop Soda”, kao i na starim i dobro proverenim stvarima. Izdvojili bismo numeru “Force” i odličan vokal Charlesa.
Poslednje jutro na ovogodišnjem "Exit" festivalu dočekali smo sa Umekom, koji je čest gost u našoj zemlji . Nesto tvrđi ritam za one najupornije koji su ostali do kasnih jutarnjih sati upotpunio je kasnije i Marko Nastić, koji je imao čast da zatvori ovogodišnju Nadlanu.com Dance arenu.
Sumirajući utiske sa Dance arene možemo reći da smo čuli veoma raznovrstan repertoar elektronske muzike i nekoliko vanserijskih nastupa. Ovogodišnji festival će nam ostati u lepom secanju. Do neke druge prilike, do neke sledeće Exit priče.

Pogledajte još