Pistorijus planski ubio svoju devojku

Javni tužilac Geri Nel rekao je sudu da je Pistorijus tog dana ustao iz kreveta, stavio na noge proteze, prešao sedam metara od spavaće sobe do kupatila i tu sa nekoliko hitaca ubio Rivu Stemkamp.

Nel je dodao da su vrata od kupatila naknadno provaljena.
"Sve je bilo isplanirano. Zašto bi se provalnik zaključavao u kupatilu?", zapitao je Nel.

Branilac Pistorijusa Beri Ru ostao je pri tvrdnji da je njegov klijent slučajno ubio devojku, misleći od nje da je provalnik.
"Tvrdimo da se čak ne radi ni o ubistvu", rekao je Ru.

On je zatražio od suda da Pistorijus bude uz kauciju pušten da se brani sa slobode.

Dok se odvijalo suđenje Pistorijusu, telo ubijene Rive Stenkamp preneto je u crkvu u Port Elizabet.

Majka ubijene devojke Džin Stenkamp rekla je da porodica traži odgovore.
"Zašto se to desilo mojoj maloj devojčici? Zašto je to uradio?", upitala se nesrećna majka u intervjuu koji je objavio "Tajms".
(old_image)

Tridesetogodišnja Riva Stenkamp ubijena je u četvrtak, u Pistorijusovoj kući u predgrađu Preorije, sa četiri hica u glavu i jednim u ruku.

Mediji su javili da je slavni atletičar, prvi hendikepirani sportista koji se plasirao na Olimpijske igre, pucao na 30-godišnju Stenkampovu, navodno, misleći da je provalnik, a da je ona želela da ga iznenadi za Dan zaljubljenih.

Policija je, međutim, odbacila takve izveštaje i potvrdila da je Pistorijus glavni osumnjičeni.

Pistorijus je rođen bez obe potkolenice i ima karbonske proteze. Na Olimpijskim igrama u Londonu trčao je na 400 metara i uspeo da se plasira u polufinale, kao i u finale štafete 4x400 metara. Prethodno je osvojio zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama i postavio paraolimpijski rekord.

(Tanjug)

Pogledajte još