Pijanac na stubu, 10.000 ljudi bez struje

VARŠAVA, 28. aprila 2009. (Beta) - Zbog jednog pijanca na stubu električnih vodova, šest gradića, odnosno više od 10.000 stanovnika oblasti nedaleko od Novog Targa na jugu Poljske, ostalo je sinoć bez struje, javljaju u utorak poljski mediji.

Poljak se trešten pijan popeo na stub mreže pod visokim naponom, kako bi izlečio svoj strah od visine, ali se na stubu uprkos alkoholu uplašio i ni za živu glavu nije hteo da siđe. Elektrodistribucija u Novom Targu je, u strahu za njegov život i bezbednost spasilačke ekipe, morala da privremeno isključi struju kojom se snabdeva 10.000 stanovnika u toj oblasti.

"Na kraju je ipak sišao sam, kada je došao njegov rođak i kazao mu da su na putu TV ekipe da ga snime. Prepao se da će ga videti njegova žena", kazao je listu "Đenjik polski" jedan od komandanata lokalne policije u Novom Targu Zbignjev Domalik. Gnev supruge Poljak sigurno neće izbeći, pošto će morati da plati poprilično visoke troškove akcije spasilačke akcije i prekida i ponovnog uključivanje mreže visokog napona.

Pogledajte još