Pešačio zbog posla po snegu i ledu - dobio duplo veću platu (VIDEO)

Njegova sreća se naglo okrenula pošto je u Indijanapolisu vlasnik restorana saznao da je ovaj osamnaestogodišnjak pešačio po najgorem ledu i snegu čak 16 kilometara kako bi stigao na zakazani intervju za minimalnu platu.

Sve je počelo prošlog petka kada je je vlasnika restorana „Dairy Queen“, Arta Buvijea zaustavio dečko koji ga je pitao za lokaciju restorana „Papa Roux“ udaljenu više od 10 kilometara. On mu je savetovao da sačeka autobus pošto je noć pre Indijanapolis zadesila ledena oluja. Ipak, Regan se zahvalio i nastavio da hoda.

Par sati kasnije, Buvije je u kolima spazio mladića kako i dalje pešači. Kada su mu on i supruga ponudili da ga povezu, saznali su da je mladić krenuo na razgovor za posao u udaljeni restoran ali da nije imao novca za autobusku kartu.

Žakilu Reganu, Buvije je ponudio posao u svom restoranu sa duplo većom platom od ponuđene u oglasu.

Tinejdžer je ponudu prihvatio i nekoliko dana kasnije počeo da radi: „Neverovatno je. Srce mi je lupalo kao ludo i jedva sam čekao da počnem da radim“ opisuje svoj tadašnji osećaj Žakil.

Fasciniran ambicijom jednog osamnaestogodišnjaka, Buvije je postovao ovu priču na svoju Fejsbuk stranicu koju je lajkovalo 15.000 ljudi i šerovalo 4.000.

Vrednom tinejdžeru Žakilu Reganu majka je umrla pre dve godine zbog čega je napustio srednju školu i krenuo da traži posao kako bi pomogao mlađu braću i sestre.

On se takođe nada da će naći stan bliži poslu kako ne bi toliko putovao. Međutim, možda neće morati da se odvaja od najbližih pošto je priču čulo gradsko preduzeće Indijanapolisa i dalo Žakilu besplatnu godišnju kartu.

Man walks 10 miles for job interview

(Izvor: B92)

Pogledajte još