Mesec Zelenog drvenog Zeca: Kineski horoskop za mart

Ovo se posebno odnosi na rođene pod vladavinom jin elementa (rođeni u godinama koje se završavaju na 1, 3, 5, 7, 9).

Zec nije ambiciozan znak, osim kada je u pitanju umetnost.

Ovaj mesec je u potpunosti pod uticajem elementa drveta, što nije tako često jer su obično zastupljeni u određenom procentu i drugi elementi. Element drveta čini osobe ambicioznijim nego inače, jer je drvo simbol rasta, optimizma i plementosti. Nedostatak ovog elementa su impulsivnost, direktnost, nametljivost, piše astrolog Jasminka Holclajtner za "Večernje novosti".

Pogledajte i:
Mesečni horoskop za mart + prognoze za podznak - možete videti ovde.

To bi uz godišnji element vode moglo doneti sjajne rezultate preduzmljiviim i optimistični nastrojenim osobama, a sličnost između karakteristika Zeca kao mesečnog znaka i Zmije kao godišnjeg znaka, koje se ogledaju u sklonosti ka diplomatiji i miroljubivosti, može dovesti do nepredviđenih razvoja događaja kako na ličnom tako i na političkom planu.

Oba znaka, Zmija i Zec, imaju potrebu da kontrolišu emocije i kako se drvo hrani vodom tako oni koji su previše impulsivni, nestrpljivi mogu se ponašati previše nesmotreno, nedovoljno taktično. Opasnost preti u svim situacijama u kojima se emocije ne drže pod kontrolom. Osobe koje su pod velikim uticajem drveta ne polažu mnogo pažnje na mišljenje drugih, zbog čega mnogi mogu biti skloni eskcesnom ponašanju.

Na ličnom planu, potreba za ljubavlju može biti prenaglašena i ako nije zadovoljena može doći do ljubavnih razmirica, ljubomore i nedovoljne tolerancije. Oni koji budu umeli da kanališu energiju mogu doživeti veliki uspeh, posebno u umetnosti. Oni koji se bave zanatima ili poslom za koji je potrebno da osoba poseduje rafiniran ukus i smisao za detalje pa čak i perfekcionizam, mogu očekivati uspeh.

Mesec nije naklonjen rođenim u godini Pacova i Zmaja što ne nagoveštava ozbiljne probleme nego opterećenost obavezama i problemima koje će najverovatnije rešavati previše imuplsivno.

Ostali će osetiti tokom ovog meseca energiju drveta na podsticajan način u vidu pojačajne ambicije i energiju vode u vidu potrebe za dubokim sadržajnim emotivnim vezama i boljom zaradom.

Na emotivnom planu mnogi će, nezavisno od godine u kojoj su rođeni, biti veoma zaljubljivi i ovo je mesec u kome se mogu započeti nove veze, planirati brak, proširenje porodice. Talentovane osobe mogu doživeti veliki uspeh i mnoge će imati dobru zaradu preko umetnosti.

(Izvor: Jasminka Holclajtner - Večernje novosti)

Pogledajte još