Restorani zabranili fotografisanje hrane?

Početkom ove godine, povela se debata da li je u redu fotografisati svoju hranu u restoranu i čini se da je najviše naginjala ka negativnom odgovoru. U Njujorku neki restorani su čak i zabranili fotografisanje.

Postoji lista restorana koji su naveli spisak razloga zašto ne treba da fotografišete hranu pre jela pa su se na listi našli i veoma glupi razlozi poput: “hladi vam se jelo” ili “fotka će vam ionako biti bezveze”.

Sa druge strane, u Alikanteu u Španiji, postoje restorati koji su otvorili radionicu koja objašnjava kako najbolje da uslikate svoju hranu.

Šefica kuhinje Marija Hose San Roman kaže da je najgora stvar koju blogeri, koji fotografišu hranu, rade jeste da je slikaju iz lošeg ugla ili još gore, kada je napola pojedena.

Lokalni fotograf, Rafa Galan, koji drži radionicu, ukazuje na to da je potrebno prvo dobro obrisati objektiv. Potom, za one kojima ruke drhte, predlaže da se potpomognu tako što će deo aparata prisloniti na čašu i tako sprečiti rezultat mutne fotografije.

Zatim, nikada ne koristite blic, niste u noćnom klubu” preporučuje Galan.

On tvrdi da ne treba da zumirate već samo pomerite aparat ka hrani i da obratite hranu na prirodno svetlo koje treba da obasja hranu.

Da li vi volite da fotografišete svoju hranu ili mislite da je to nepristojno?

Izvor: Guardian/B92

Pogledajte još