Tri napada na kontrolore Bus plusa

U sva tri slučaja, kako se navodi u saopštenju, putnici su zatečeni u autobusu bez vozne isprave, zbog čega im je kontrola ispisala doplatne karte u skladu sa Pravilnikom o tarifnom sistemu u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda.

Kako se precizira, putnici su odbili da plate doplatnu kartu, nakon čega su zamoljeni da napuste vozilo.

Kontrolor N. D. napadnut je oko 10 sati jutros na stajalištu autobusa 78 na Slaviji, kada mu je putnik bez karte po izlasku iz autobusa prišao i udario ga u oko.

Skoro identičan napad dogodio se tri sata kasnije, oko 12.30 sati po izlasku kontrolora i putnika iz vozila na liniji 88 u Kijevskoj ulici na Banovom brdu. Muškarac je prišao kontroloru L. J. udarivši ga pesnicama po licu, a potom mu je išutirao i aparat za proveru voznih isprava.

Treći napad odigrao se u 15 sati kod Dušanovačke pošte, kada je putnik bez karte nasrnuo na kontrolora N. S. takođe ga udarivši pesnicom u glavu.

"Policija je uhapsila napadača na kontrolora N. S., a protiv druge dvojice će biti podnete krivične prijave za napad na kontrolore od strane nepoznatih lica", navodi se u saopštenju Bus plusa.

Oni mole putnike da vozila gradskog prevoza koriste isključivo uz posedovanje odgovarajuće vozne karte.

(Izvor: Novosti, Tanjug)

Pogledajte još