"Čuvar plaže" Dejvid Haselhof pokušava da vrati slavu pevanjem na ostacima Berlinskog zida (VIDEO)

Zvezda serije "Čuvari plaže" (Baywath) i čovek koji je pijan jeo čizburger - Dejvid Haselhof ima neku (bizarnu?) ulogu u padu Berlinskog zida, koja je počela 1989. godine kada je zapevao "Looking for Freedom". Međutim, godinama kasnije Hof je opet u akciji u Berlinu kako bi sprečio da se poslednji ostaci zida uklone, a i kako bi verovatno pokušao da ponovo privuče pažnju na sebe.

(old_image)

Glumac i pevač (da, on je i pevač, ako nista znali!) se pridružio hiljadama Nemaca koji su se okupili u Berlinu kako bi sprečili rušenje ostataka Berlinskog zida kako bi se na njegovom mestu napravilo stambeno naselje.

- Ovaj poslednji deo zida je sveto mesto. To je poslednja uspomena na ljude koji su poginuli i na očuvanje slobode - rekao je Hof čije pojavljivanje na ovim protestima je većinu iznenadilo, te su se čuli i komentari "šta će on ovde".

Naravno, otpevao je i pesmu koja ga je proslavila u Nemačkoj. Međutim, dokaz da nisu preterani komentari da Hof, kome su problemi sa alkoholizmom uticali na karijeru, dolaskom u Berlin samo pokušava da povrati bar delić slave, potvrđuje i ova njegova izjava:

- Do pre nekoliko meseci nisam shvatio značaj pesme "Looking for Freedom" u Istočnoj Nemačkoj. Na svojoj poslednjoj turneji hiljade Nemace su imali transparente na kojima je pisalo "Volimo te, hvala ti za pad zida".

Hof na Berlinskom zidu 1989. godine

Ipak, mnogi duhoviti komentari kovrdžavom Miču Bjukenonu daju "magijsku" moć koja je okončala Hladni rat jednom pesmom. Više od deceniju kasnije, on je opet tu, doduše bez kupaćih gaćica, da spase Nemce...

Hof u Berlinu 2013. godine

Pogledajte još