Svaki treći oglas ima grešku

Ne samo da su nepravilno napisani, već su često zbunjujući i nerazumni. Učenici Ekonomske škole u Leskovcu nedeljama su istraživali i utvrdili da mnogi, pa čak i oni školovani, ne poznaju pravopis.

Na kapiji najveće zelene pijace u Leskovcu nedeljama stoji oglas koji zbunjuje većinu prolaznika. Jedan Leskovčanin, naime, obaveštava svoje sugrađane da prodaje iznošene koke nosilje. Kupci, međutim, nisu sigurni šta im se nudi.

Skoro da nema izloga u gradu bez nekog dodatno zalepljenog obaveštenja. Ako imate dilemu šta treba da kupite tu su prodavci da objasne.

Učenici drugog razreda Ekonomske škole u Leskovcu mesec dana su krstarili gradom i fotografisali nepravilne i pravilne natpise. Oni su utvrdili da je 35 do 45 odsto natpisa sa jednom ili više grešaka u objektima uslužne delatnosti i u zdravstvenim ustanovama. Pored toga čak i natpisi na školama su sa greškama.

Nepravilni natpisi u većini slučajeva ne prave direktnu materijalnu štetu. Ipak, iz budžeta Grada Leskovca je pre nekoliko godina isplaćeno oko tri miliona dinara za postavljanje turističke signalizacije.

(Izvor: B92)

Pogledajte još