Seks u brojkama: Idealna dužina, trajanje, uživanje, zaštita

Nije do kraja jasno da li su u oba istraživanja uključeni i minuti za predigru. Iako svi mislimo da to traje puno kraće, prosečna predigra traje oko 20 minuta.

Prema rezultatima ovog istraživanja, imamo seks 103 puta godišnje, odnosno gotovo svaki treći dan, što je donekle u okvirima preporuke koju je u svojoj emisiji izneo slavni dr. Oz.

On tvrdi da seks najmanje dva puta sedmično poboljšava imunitet i povećava nivo serotonina, hormona sreće, pa je taj ritam preduslov dobrog zdravlja. Stručnjaci kažu da tokom 30-ak minuta klasičnog seksa potrošimo oko 200 kalorija.

Gotovo 90 odsto muškaraca i 66 odsto žena voli da vodi ljubav uz upaljeno svetlo uživajući u pogledu jedno na drugo, kažu rezultati.

Sve bolje i bolje

Oko 60 odsto žena starih od 18 do 24 godine kaže da je doživelo orgazam u poslednjem odnosu pre istraživanja. U tridesetima taj udeo raste na 65 posto, a između 40 i 50 godina na čak 70 posto. Očigledno je da iskustvo, rast samopoštovanja i poverenje u dugotrajnim vezama čine svoje. Za uživanje je važan i osećaj sigurnosti.

Kondom u 98 posto uspešno štiti od trudnoće i polnih bolesti. U dva posto slučajeva dogodi se greška, a najčešće smo sami krivi. Oko tri posto onih koji koriste kondom ne upotrebljava ih na ispravan način.

Oko 86 odsto ispitanih žena je imalo seksualni odnos u toku godinu dana pre istraživanja. Nešto manje od trećine u tih je godinu dana imalo samo jednog seksualnog partnera.

Nakon pedesete - siguran užitak

Čak 70 odsto žena starijih od 50 godina kažu da im je seks bolji nego u mladosti. I 74 odsto muškaraca iznad 50-te više uživa u seksu nego u 40-tim.

Idealna dužina

Za užitak je dovoljno 12 cm, ali savršen "alat" ima između 18,4 i 20,9 cm, rekle su ispitanice u studiji seksološkog Instituta Kinsi.

Orgazam prema polu

U proseku 48 odsto ispitanika doživi orgazam, a 44 odsto njih je zadovoljno seksualnim životom. Razlike u polovima su velike: odnos završi orgazmom za 64 odsto muškaraca i samo 32 odsto žena.

Oko 84 odsto muškaraca misli da su njihove partnerke doživele orgazam tokom poslednjeg odnosa koji su imali, samo 64 odsto žena kaže da je to bilo tako.

Ko više trenira, više i uživa

Oko 48 odsto ispitanih žena kaže da glume orgazam. Istovremeno, 45 odsto žena priznaje da su vežbom uspele da dođu do kvalitetnijih orgazama i povećaju seksualni užitak.

Još jedan podatak - 44 odsto studentkinja redovno masturbira, a masturbira i 45 odsto žena koje imaju partnere. Oko 11 odsto žena tvrdi da nikada nije masturbiralo, pokazali su rezultati istraživanja.

(Izvor: 24sata.hr)

Pogledajte još