Vedrana Rudan: "Ne veruj papi ni kada nosi smeđe cipelice"

„Severina kada bi ovo videla sigurno bi me pitala - ženo čime ih ti privlačiš“, konstatovala je Vedrana na samom početku, ali i kraj je bio u sličnom tonu: “Ja sam u Hrvatskoj žena koja nema, a u Srbiji prava zvezda. Niko mi doma ne veruje kada kažem koliko sam ovde popularna.“

Nova knjiga „U zemlji krvi i idiota“ zapravo je zbirka blogova i kolumni koju je priredio Vladmir Arsenijević. Zato se spisateljica i obratila publici pozdravom „Ćao idioti“ budući da „samo idioti mogu primati anoreksične spodobe koje sa dugačkim trepavicama glade crnačku decu po glavi“. Naslov zbirke jasna je aluzija na film Anđeline Džoli, koju Vedrana „osobno ne podnosi“, U zemlji krvi i meda.

Taj njen stav je dobro poznat javnosti u regionu s obzirom na činjenicu da Vedrana Rudan svaku priliku koristi da objasni da Balkan nije nikakva divljačka teritorija i da tu žive ništa manje civilizovani ljudi u odnosu na „svetske uterivače demokracije“.

Osvrnula se i na Papine crvene Prada cipelice, odabrane kako bi se „što više dopale dječacima“ i dodala da nema ništa bolje mišljenje o novoizabranom poglavaru katoličke crkve uprkos njegovoj skromnosti. „Ne veruj papi ni kada nosi smeđe cipele“, zaključila je Vedrana.

Sebe, izjavila je, smatra milijunašicom, ali ne na način na koji su to „vaš Mišković i naš Todorić“ već zbog činjenice da je njen blog posetilo preko tri miliona ljudi. Sa pomenutima se za sada ne bi menjala jer „Mišković je u zatvoru, a i Todorić će, daj bože biti“.

Vedrana Rudan sa publikom se družila skoro sat i po vremena ohrabrujući žene da postavljaju pitanja i nastojeći da im odgovori što lascivnije i duhovitije. Kao i uvek do sada, nije omašila.

Pogledajte još