Venecuela zatvorila granice pred izbore: 125.000 policajaca raspoređeno

Ministar unutrašnjih poslova Nestor Reverol rekao je da je “striktna kontrola” kretanja uspostavljena duž granice sa Kolumbijom i Brazilom i da će trajati do ponedeljka ujutro, dan nakon izbora na kojima će biti izabran naslednik preminulog predsednika Uga Čaveza, prenela je agencija AFP.

Venecuelanska vlada obično zatvara granice uoči dana održavanja izbora, tako je bilo i na predsedničkim izborima u oktobru prošle godine.

Reverol je rekao da su bezbednosne mere pojačane nakon što su obaveštajne službe otkrile “elemente koji žele da izazovu nasilje u nadi da iskoriste teritoriju na našim granicama radi stvaranja destabilizujuće klime”.

Maduro, favorit na nedeljnim izborima u borbi protiv Enrikea Kaprilesa, rekao je prošle sedmice da su naoružane ubice iz Salvadora ušle u zemlju kao deo zavere dvojice bivših američkih zvaničnika i desničara iz Salvadora s ciljem da ga ubiju.

SAZNAJTE: Čavesov naslednik Maduro - Glasajte za mene ili ćete biti ukleti!

Reverol je rekao da je operacija hvatanja osumnjičenih započeti “u narednim satima”.

Šef venecuelanske policije je ukazao da će oko 125.000 policajaca biti raspoređeno prema specijalnom bezbednosnom planu u više od 13.600 izbornih mesta.

Izvor: Tanjug via Blic

Pogledajte još