Na Adi za kafu juče potrošeno milion i po dinara!

"Nikad mi nije bilo žao da dam pare na kafenisanje. Tako se punim pozitivnom energijom, uživam u druženju i nije mi važno koliko košta", kaže sugrađanin Srđan K. (34).

U isto vreme jedan od konobara požalio se na gužvu.
"Ceo dan sam na nogama. Čim je lepo vreme nemam vremena ni minut za pauzu. Dok se jedni odmaraju, drugi moraju da rade", kaže Dejan L. (29).

Kafu u kafićima na Adi košta od 130 dinara do 210 dinara u zavisnosti od toga da li se opredele za običan espreso, kapućino, nes kafu ili nes kafu sa šlagom. Kupača juče nije bilo, ali pojedinim sugrađanima temperatura od 18 stepeni je bila sasvim dovoljna da se skinu u kupaće kostime i uživaju u sunčanju.

Pored odmora i šetnje mnogi Beograđani su došli na Adu radi rekreacije, a biciklističke staze, tereni za fudbal i košarku su bili prepuni ljudi.

Ista situacija juče je bila širom grada, čim je granulo sunce Tašmajdanski park, Kalemegdan, šetališta pored reka... bila su puna šetača.

"Konačno smo dočekali pravo proleće. Samo da opet ne padne kiša... već smo postali umorni od hladnoće, a i zima se baš otegla. Mi smo porodično, sin, suprug i ja, odmah zapucali u park. Pravo da vam kažem ne znam ko se više raduje, da li mi zbog kafice po ovom suncu, ili sin zbog igre sa drugarima", kaže sugrađanka Jelena L., koja je lepo vreme iskoristila za šetnju po Kalemegdanu.

(Izvor: ALO!, 24sata.rs)

Pogledajte još