GSP: Ulaz samo na prednja vrata ili otkaz vozaču

Ovo je jutros objavljeno u emisiji "Buđenje" na Radio Beogradu.

Razmatrajući tu informaciju, voditelji Gorica Nešović i Dragan Ilić zapitali su se kako će osobe sa dečjim kolicima ispoštovati to pravilo, s obzirom na to da je ulaz kroz prednja vrata poprilično uzak za takav manevar.

Poznati voditeljski par je ipak apelovao na građane da budu strpljivi i da ne iskaljuju bes na vozačima.

(old_image)

Izvor S media portala navodi i da je grupa zaposlenih u GSP-u danas morala telefonom da proverava vozače i podseća ih na to kako da se ponašaju kada izađu u saobraćaj.

"Kolege su očajne, jer znaju kakvo je stanje na terenu, kolike su gužve i kako izlaze na kraj vozeći kroz grad. Novo pravilo je skandalozno, tim pre što je nemoguće da žene koje ulaze u autobus ili tramvaj noseći dečja kolica to ne mogu da izvedu, jer je otvoreno samo jedno krilo vrata", kaže za S media portal jedan od zaposlenih u GSP-u.

"Ovaj problem će u najskorije vreme morati da bude rešen u korist građana, ali i vozača. Kolege su pod tenzijom, u dvomilionskom gradu u kome je frekventnost saobraćaja ogromna nemoguće je sprovesti u delo ovu ideju. To je možda moguće u gradovima poput Zrenjanina ili Jagodine, ali u Beogradu je apsolutno neizvodljivo!", navodi izvor.

Novi pravilnik donet prošle godine

Prošle godine je donet novi pravilnik, u kojem se, između ostalog, navodi da putnici prilikom ulaska u vozilo javnog prevoza mogu da koriste samo prvi ili poslednji, a na početnoj stanici samo prednji ulaz.

Tim merama predviđeno je da vozač prilikom zaustavljanja na stanici prvo otvara vrata za izlaz, a potom vrata za ulaz putnika.

Ova pravila do sada nisu zaživela u praksi.

(Izvor: Trojka.rs, S media)

Pogledajte još