Buna na vipovce: Kraljevo ustalo protiv rijalitija

U tekstu se zahteva reagovanje državnih organa i drugih nadležnih institucija.

U Deklaraciji, koju je predložila odbornička grupa Nove Srbije, se navodi da odbornici Skupštine Grada Kraljeva očekuju podršku svih lokalnih samouprava u zaštiti društva "od sistemskog i sistematskog kulturnog genocida koji emitovanjem rijaliti programa forsiraju mediji zarad lake zarade, vršeći pritom najdirektniji uticaj na stanje kolektivnog duha" naroda.

"Kulturni genocid forsiraju mediji sa nacionalnom frekvencijom, programskim sadržajima poput takozvane 'Farme', 'Velikog brata', 'Lude kuće', 'Trenutka istine', 'Preljubnika' i svih ostalih vrednosti kojima se vređa dostojanstvo nacije", piše u Deklaraciji.

Kraljevački odbornici su naveli da su "svesni opasnosti programskih sadržaja kojima se vređa javni moral, dostojanstvo Srpske prvoslavne crkve, a propagira pedofilija, homoseksualizam, sa uticajem na negativno formiranje stavova mladih".

Skupština Kraljeva je zatražila od Vlade, Ministarstva kulture i informisanja, Radio-difuzne agencije, intelektualaca i SPC podršku u "zaštiti javnog morala, kolektiviteta, tradicije, vere i kulture srpskog naroda i opšteprihvaćenih standarda ponašanja".

Izvor: NoviMagazin

Pogledajte još