Najomraženije u svetu mode: Ana Vintur i Viktorija Bekam

Modni svet je bez njih nezamisliv ali uprkos tome retko ko ima dobro mišljenje o njima. Možete li da zamislite svetsku modnu scenu bez prisustva i utucaja urednice američkog "Vogue"-a, Ane Vintur?
Možete li da zamislite kako bi izgledali modni i tabloidni magazini bez fotografija i tekstova o Viktoriji Bekam?

Svaka na svoj način predstavlja sinonim za stil, ali prema izveštaju časopisa Huffington Post Ana Vintur i Viktorija Bekam najomraženije su osobe u modnom svetu. Ono što pripadnicima dizajnerske branše najviše smeta je auoritativni i nipodaštavajući stav urednice magazina "Vogue" odnosno arogancija i namrgođenost supruge Dejvida Bekama.

O Aninom pristupu poslu snimani su igrani i dogumentarni filmovi tako da se o njenoj surovoj ambicioznosti i neumoljivosti dovoljno zna mada nikome ne pada na pamet da obezvredi kvalitet njenog rada, znanje i instinkt za modu.

Kod Viktorije je situacija malo drugačija. Svi još uvek pamte njenu kičastu muzičku prošlost ali i činjenicu da se pred očima javnosti od obične šoubiz zvezde transformisala u modnu ikonu. U tom smislu, ona nema pedigre, obrazovanje i reputaciju kao Ana tako da joj se još uvek to što nikada ne pravi stilske greške ne uvažava dovoljno.

Interesantna je i činjenica da na Zapadu pevačicu smatraju mnogo većim snobom od slavne modne urednice.

M.N

Pogledajte još