Ples sa Evropom

VRNJAČKA BANJA, 14. maj 2009. (FoNet) - Više od 200 maturanata Vrnjačke banje plesaće u petak 15. maja, tačno u podne, kadril uz zvuke operete „Slepi miš“ Johana Štrausa na glavnom trgu grada, što će biti deo manifestacije „Ples sa Evropom- Maturska parada 2009.“

Pored Vrnjačke Banje plesaće se i na gradskim trgovima Novog Sada, Beograda, Niša, Zrenjanina, Kruševca i drugim gradovima u Srbiji,kao i u mnogim Evropskim državama poput Češke, Mađarske, Slovenije, Austrije.

Nastupiće ukupno oko 60.000 maturanata.

Četiri plesa za pet minuta, uz mnogo smeha i dobrog raspoloženja, u promenljivom ritmu, devojke u belim, a mladići u crvenim majicama, sa belim kišobranima i pištaljkama, zaplesaće uz zvuke Štrausove operete.

Ovo je nešto novo za maturante Vrnjačke banje i nadam se da će i naredne generacije imati istu mogućnost. Mislim da će se maturanti odlično zabaviti i da će im se trud isplatiti , barem na pet minuta, jer će Banja zaista biti deo Evrope, rekao je predsednik SO Vrnjačka Banja Zoran Seizović.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom SO Vrnjačka Banja, a u organizaciji plesnog kluba „La Luna“ i Turističke organizacije Vrnjačka Banja.

Pogledajte još