Psy postao strip junak: Uči Ban Ki Muna i Obamu "konjski ples"

Strip koji se od danas nalazi u prodaji u SAD i Južnoj Koreji fokusira se uglavnom na numeru "Gangnam Style" koja je odvela Psya u sam centar svetske slave, a spot za numeru postao je najgledaniji video na kanalu Youtube sa preko 1,5 milijardi pregleda.

- Da li je on pao sa neba? Da li se izdigao iz središta zemlje? - ovim rečima počinje strip, sa ilustracijama Psya koji igra svoj poznati "konjski ples".

- Bio je kraj leta 2012., kada je malo poznati azijski reper postavio svoj spot na YT, a on je doživeo eksploziju popularnosti - nastavlja se priča o Psyu na stripu od 26 stranica koga je objavio američki izdavač "Bluvoter prodakšns" i južnokorejska firma "able".

Takođe, u stripu je obuhvaćen i period kada je Psy imao samo karijeru u Južnoj Koreji, o počecima pravljenja spota i konjskog plesa, slavi koja je usledila, a uključuje i scene kada Psy uči Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Ban Ki Muna da igra popularni ples i konjski ples u izvođenju predsednika SAD-a Baraka Obame.

Priča se završava sa izdavanjem Sajevog novog spota "Gentleman" koji je izašao u javnost prošlog meseca. Video ima oko 260 miliona pregleda na YT nakon što je oborio prethodni rekord u pregledima u prvom danu postavljanja na taj kanal, a zauzeo je peto mesto na Bilbordovoj Hot 100 listi prošle nedelje.

Izvor: Tanjug via B92

Pogledajte još