Omiljene poslastice po horoskopskim znacima

OVAN

Ovan stalno brine za svoj izgled pa će na poslastice pristati ako je reč o zdravim štrudlama i rolatima s integralnim brašnom. Budući da obožava začine, voli i sve poslastice s cimetom, muškatnim oraščićem i đumbirom. Ipak, njihova tekstura mora biti lagana, kao i ukus. Omiljeni kolač mu je keks s cimetom i đumbirom.

BIK

Bik je zemljani znak koji voli domaće i tradicionalne deserte. On je veliki ljubitelj mlečnih proizvoda, pa ga svaki kolač sa sirom može oduševiti. Veliki je gurman koji zna puno o desertima i uvek će birati samo one kolače i poslastice koji su lepo dekorisani i sadrže jabuke, šlag, karamelu ili sir. Omiljeni kolač mu je čizkejk.

BLIZANCI

Blizanci obožavaju prozračne i lagane deserte s umerenom količinom šećera. Svi voćni kolači za Blizance su pravi delikates. Pošto sami ne vole da provode sate u kuhinji, njihovi kolači biće jednostavni s puno svežeg voća i šlaga. Njihov omiljeni kolač je torta s kupinama, bananama i šlagom.

RAK

Čokolada je i uteha i radost svakoga Raka jer je pravi zavisnik o njoj. Za njega nisu teški i preslatki deserti i više će uživati u kremama s čokoladom, voćnim kolačima ili običnim musom. Ovaj znak voli i deserte s alkoholom. Ali, jednostavni Rak najviše će uživati u običnom pudingu od čokolade.

LAV

Lav voli velike deserte. Što više, to bolje. Ali, trebalo bi da pripazi jer poslastice najviše goje, a Lavovi naprosto ne mogu da im odole. Najviše im odgovara kolač s limunom ili narandžom u sebi zbog osvežavajućih nota. Njegov omiljeni kolač je tzv. "Lemon Meringue".

DEVICA

Devica voli zdravo da se hrani i pazi na ishranu pa preterano uživanje u poslasticama i kolačima ne dolazi u obzir. Pre će posegnuti za zdravim frapeom od vanile ili jagode nego za teškim i kremastim kolačem poput krempite.

VAGA

Vaga obožava poslastice u ružičastim tonovima i po mogućnosti s jagodama. Rashlađeni deserti koji se jedu smrznuti ili jako hladni uvek će biti izbor na koji rado pristaje jedna Vaga. Svaki kolač koji sadrži žele, jagode ili jogurt biće na vrhu omiljenih poslastica Vage. Osim na ukus Vaga "pada" i na dizajn, pa će je najviše oduševiti lepo ukrašeni kolači.

ŠKORPIJA

Strast i požuda osnovne su karakteristike ovog znaka pa su Škorpiji najdraže poslastice praline od tamne čokolade s višnjama. Osim čokolade, obožava i sir pa će čizkejk i bilo koji drugi kolači sa sirom takođe biti na listi obožavanih.

STRELAC

Strelac voli deserte koji ga podsećaju na egzotične krajeve. U svoje kolače rado stavlja egzotično voće poput manga, dinje ili kokosa. Nije ljubitelj previše teških i slatkih poslastica i više voli opuštanje uz neki lagani desert. Ohlađeni deserti za njega su prava poslastica u kojoj često i preteruje.

JARAC

Jarac obožava tradicionalne i domaće poslastice koje sam priprema u svojoj kuhinji. Svaki kolač rado začinjava cimetom, vanilom, grožđicama ili bademima, pa će svaki tradicionalni kolač dobiti njegov lični potpis.

VODOLIJA

Opšte je poznato da Vodolija voli sve što je neobično pa tako i neobične poslastice. Uvek iznova pokušava da spoji nespojivo pa će njeni kolači istovremeno biti i slani i slatki. Voli žele i voće koji su zaštitni znak svakog kolača jedne Vodolije.

RIBE

Ako mogu da biraju, optimistične Ribe će uvek reći "da" luksuznom i zdravom desertu. Za njih su idealne poslastice koje sadrže malo šećera, a puno voća, poput pudinga s borovnicama, malinama i kupinama. Posebno će ih razveseliti i hladni deserti u vrućim letnim danima.

Izvor. 24sata.hr

Pogledajte još