Microsoft danas gasi Hotmail

Potrudili smo se da prelazak korisnici uopšte ne osete, odnosno da im novo iskustvo bude ugodno i do sada smo dobili samo pozitivne komentare“, izjavio je Dik Kredok, vođa projekta.

Verujemo da će se svim korisnicima svideti Outlook, a aktivno slušamo sve što trenutno imaju da nam kažu“, završava Kredok.

Ovo nije bila laka odluka. Ne poznajem drugu kompaniju sa tolikim brojem korisnika koja je odlučila da promeni ime brenda. Međutim, ovo je nešto novo, prilika da se pripremimo za budućnost“, izjavio je Darmeš Mehta, stariji direktor zadužen za menadžment proizvoda.

Microsoft trenutno prolazi kroz istorijski period predstavljajući nove verzije skoro svakog proizvoda koji ima u ponudi.

Kompanija je prošle jeseni predstavila novi operativni sistem Windows 8 a spremala se i za ulazak na tržište mobilnih uređaja i ekrana osetljivih na dodir. Potom su usledili Windows phone 8 i Surface, prvi tablet kompanije.

Outlook.com ima potpuno drugačiji izgled i navigaciju od Hotmaila, a većina novih funkcija bazirana je na pločicama viđenim u novom operativnom sistemu Windows 8.

Novi servis će takođe korisnicima omogućiti lakšu integraciju servisa kao što su Facebook, LinkedIn i Twitter.

Hotmail je prvi put predstavljen 1996. godine i postao je jedna od najstarijih dot-kom priča kada ga je kupio Microsoft 1998. godine za 400 miliona dolara.

Iako je Hotmail donekle pao u senku Gmaila po broju korisnika, on je i dalje velik servis sa 300 miliona korisnika.

Pogledajte još