Zašto muškarci toliko vole ženske grudi?

Muškarci vole ženske grudi. To je opšte poznata činjenica, ali žene svejedno ne razumeju tu mušku fascinaciju grudima. Nije to samo zato što su lepe ili što su simbol ženstvenosti, razlozi su zapravo različiti i vrlo zanimljivi.

Smiruju ih
U ovom surovom svetu punom oštrih ivica – u doslovnom i prenesenom značenju – ženske grudi dođu kao melem na ranu. Oble, jedre i tople uspešno smiruju muškarce. Naravno, podsvesno ih podsećaju i na najranije detinjstvo kada su ih hranile i pružale im osećaj sigurnosti, stabilnosti i zaštićenosti.

Simbol plodnosti
Grudi su jedne od glavnih obeležja ženstvenosti. Ako su jedre i lepe, u muškarcima podsvesno bude osećaj plodnosti, obilja i zdravlja, ali i osećaj za produženje ljudske vrste. Ženske grudi njima označavaju žensku sposobnost za davanje i održavanje života i brige i nežnosti.

Važna erogena zona
Muškarci znaju da su ženske grudi naročito osetljive pa su zato važna erogena zona. Budući da svaki pravi muškarac želi pružiti ženi užitak, zna da grudi u tome imaju važnu ulogu pa nastoji da ih prouči – u svakom pogledu.

Gode oku
Muškarci su vizuelni tipovi i uzbuđuje ih ono što vide (a nekad i ono što ne vide). Upravo zato znaju da gledaju u ženske grudi, čak i kad to nije baš pristojno. Jednostavno ne mogu da odole jer znaju da je to jedan od najvažnijih delova tela kada je reč o seksualnosti.

Uticaj društva
Možda bi bilo bolje reći da je zapravo reč o uticaju medija s obzirom na to da smo svakodnevno izloženi velikom broju fotografija ženskih grudi. Budući da ih stalno bombardujuu takvim informacijama, muškarci postaju 'programirani' – ženske grudi su predmet poželjnosti.

Privlačnost skrivenog

Za razliku od ženskih ruku koje su uvek izložene kad je napolju toplo, grudi su uvek skrivene. I to golica maštu muškaraca, a ženske grudi čini gotovo mističnim predmetom i objektom znatiželje i želje.

Izvor: b92