UPORNOST: Bloger otkupio zemljište za Teslin muzej

Inmenov simpatični i duhoviti tekst bio je propraćen crtežima i originalnim fotografijama. Sada je Inmen objavio da je ineternet kampanja otkupa parcele gde je nekada bila Teslina laboratorija uspešno obavljena.

- Imam radosne vesti 🙂 Sećate se onog malog parčeta zemljišta koje je bilo na prodaju prošle godine? Sećate se naše naše male luckaste kampanje za skupljanje novca da bi se ono spasilo? Uspelo je. Bivša laboratorija Nikole Tesle spasena je od 2. maja 2013. - napisao je Inmen u blogu na svom sajtu.

On je dodao da je zemljište sada u rukama neprofitne organizacije koja je pokušavala da ga otkupi u poslednjih 18 godina. On je naveo da je prvobitna cena bila 1,6 miliona dolara, ali da je posle dosta pregovora kupovina omogućena za 850.000 dolara.

(old_image)


Gospodine Tesla, žao nam je što je čovečanstvo na kratko zaboravilo na Vas. I dalje Vas puno volimo. Evo prokletog muzeja

- Ovoj masovnoj kampanji skupljanja novca nije cilj bilo finansiranje neke video-igre ili početka poslevnog projekta ili pravljenje neke fensi tehničke novotarije. Cilj joj je bio da spravi nepravdu. Bio je to način da svi zajedno kažemo: "Gospodine Tesla, žao nam je što je čovečanstvo na kratko zaboravilo na Vas. I dalje Vas puno volimo. Evo prokletog muzeja" - naveo je Inmen,

On se zahvalio svima koji su učestvovali u prikupljanju sredstava.

Izvor: BLIC

Pogledajte još