Olimpijakos prvi finalista završnog turnira Evrolige

Olimpijakos će u finalu igrati sa pobednikom meča Barselona-Real Madrid, koji se igra od 21.00.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Pero Antić i Kajl Hajns sa po 13 poena, dok je Soni Vims predvodio CSKA sa 13 poena.

CSKA je drugu godinu uzastopno bio prvi favorit takmičenja, ali je ove godine ispao već u polufinalu od branioca titule. Moskovljani su samo na početku vodili, ali je Olimpijakos brzo preuzeo kontrolu meča i potpuno je nadigrao "armejce".

CSKA je poveo sa 8:2 zahvaljujući Vimsu, ali je Olimpijakos odgovorio serijom 10:2 i prešao u vođstvo.

Tim iz Atine predvodio je u tim trenucima Jorgos Printezis, a nešto kasnije mu se priključio i Hajns, tako da su crveno-beli do kraja prvog poluvremena stekli i dvocifrenu prednost.

Pošto su se "raspucali" u prvom poluvremenu, u drugom su igrali sjajnu odbranu, tako da CSKA nije u trećoj četvrtini postigao nijedan poen iz igre.

Pirejci su sigurnom igrom u odbrani sprečili svako iznenađenje.

Plejmejker CSKA i srpski reprezentativac Miloš Teodosić bio jebgotovo neprimetan tokom meča, naročito u prvom poluvremenu, a meč je završio s pet poena, jednom asistencijom i tri skoka, ali i dve izgubljene lopte.

Teodosić je iz igre šutirao 1/9. Kapiten Srbije Nenad Krstić i igrač CSKA takođe je imao slabo veče, a utakmicu je završio s dva poena i dva skoka. I ostatak srpskog kvarteta bio je slab – Zoran Erceg je imao dva poena i dve asistencije, a Vladimir Micov tri poena i dva skoka.

Beta

Pogledajte još