Fejsbuk ubio sex

Gotovo polovina ispitanika starosti od 16 do 34 godine u krevetu proveravaju poruke na svom smartfonu, tabletu ili laptopu, pokazuje istraživanje koje prenosi Dajli Mejl. Jedna od deset osoba u ovoj starosnoj grupi priznaje da to radi svako veče.

Kejti Tol iz konsultantske kompanije Futur Fondejšn koja je uradila istraživanje, kaže da danas za mnoge ljude vreme pre spavanja više nije vreme opuštanja. 'To je vreme za 'kačenje' na internet.'

Istraživanje je pokazalo da 68 odsto osoba starosti od 25 do 34 godine nikada ne isključuje svoje mobilne telefone, što znači da su uvek dostupni i konektovani.

Rezultati ovog istraživanja pokazuju da tehnologija sve brže ruši granice između posla i doma. Istraživanje je takođe pokazalo da jedna od četiri zaposlene osobe u Velikoj Britaniji zbog posledica ekonomske krize radi više sati, a 14 odsto ih ima radne vikende.

Futur Fondejšn tvrdi da će Britanci u proseku do 2020. imati pristup na 6,5 uređaja.

'To je pomak koji nameće pitanje:da li je tehnologija neprijatelj romantike i hoće li sveprisutni pametni telefoni i Fejsbuk postati najčešći navedeni razlozi razvoda', kaže predstavnica Fondacije.

Izvor: TPortal